Първоначално публикувано от Chimev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Фаровете светят ниско
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщениече не могат да се вдигнат е тъпотия могат и то както го е описал Любо с болтовете за регулиране има и друг момент биалетките на реостатите на нивоматите може да са превъртяли обикновено се обръщат на обратно и фаровете се рестартират т.е. светят в ДМТ. Понеже окачването на тази кола е малко странно настроено и се случва да обърне биалетките ... това мисля аз166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщениеНяма нивомат. Най-обикновени фарове (мисля, че само ксеноните имат, предишната ми беше с оригинален ксенон и имаше такова животно на задния мост).
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИ аз не знам да има. А с фабричен ксенон, мисля, че има датчици и на двата моста.
Comment
-
Датчиците са отдясно ако си срещу колата Ако крушките са сложени правилно и работят ела и ръчното регулиране подложи шайби на долните уши Явно или стърчи задницата на колата или виси предницата Ако са разглобявани лупите за покритие може да са обърнати самите рефлекторчета и така цокъла на крушката се обръща Пробвай ако може да обърнеш крушките дори да е грешноALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Фаровете са с ел. моторче за регулиране, което се командва от врътка вътре в таблото, така ли е?
Питам, защото моята няма ръчна настройка на таблото, а се настройват автоматично с едни биалетки на носачите, както са писали колегите.
Аз имах същия проблем, и се пробвах с шестограм да ги вдигна посредством пластмасовите болтчета отгоре на моторчетата на фаровете. Стигнах до горна крайна точка, и пак светеха твърде ниско. Тогава свалих моторчетата, върнах настройката им надолу (разкачени от фаровете) и ги монтирах обратно. Тогава отново започнах да вдигам фаровете. Този път се вдигнаха достатъчно.
Не знам дали при всички 166 има такива моторчета, но ако е така, това е начинът!2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Vesko84 Покажи съобщениеФаровете са с ел. моторче за регулиране, което се командва от врътка вътре в таблото, така ли е?
Питам, защото моята няма ръчна настройка на таблото, а се настройват автоматично с едни биалетки на носачите, както са писали колегите.
Аз имах същия проблем, и се пробвах с шестограм да ги вдигна посредством пластмасовите болтчета отгоре на моторчетата на фаровете. Стигнах до горна крайна точка, и пак светеха твърде ниско. Тогава свалих моторчетата, върнах настройката им надолу (разкачени от фаровете) и ги монтирах обратно. Тогава отново започнах да вдигам фаровете. Този път се вдигнаха достатъчно.
Не знам дали при всички 166 има такива моторчета, но ако е така, това е начинът!166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Така.. от няколко дни имам проблем с единия фар на фейслифтовата 66-ца. Включвам фаровете и след като се регулират сами.. десния сам пада леко леко до най-долно положение. Спирам ги, пускам ги.. пак същото. Опитах да ги регулирам от врътките на фара, но не реагира.Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05
Comment
-
Скоро имах подобен проблем.Оказа се,че единия щифт който държи рефлектора се е счупил та се наложи сваляне броня,фар,отлепяне на стъкло и смяна на щифта.Добре,че имамстар фар та взех от него.Пластмасата от която е направен е много твърда и крехка,ако ти се наложи да го лепиш вземи си лепило за трудно лепими пластмаси.Има такива специални.Махни на фара гумения капак отзад на крушката,хвани рефлектора и се опитай да го разлюлееш нагоре надолу ако се движи свободно това ти е проблема.
Comment
-
Comment